maanantai 10. syyskuuta 2012

Rahka-Omenapiirakka

Jääkaapista löytyi pari eräpäivän kohdannutta rahkapurkkia, pyöräytin tällaisen piirakan jämä aineista.. (kuva ei tee oikeutta, kun menenpä mihin pöydälle talossa tahansa, aina on yhtä pimeää :)

200g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
2tl leivinjauhetta
6-7dl jauhoja

paljon omenalohkoja
2 purkkia rahkaa, maustettuna kanelilla
hieman kermaa (koska jääkaapissa sattui olemaan)
4 munaa
1dl sokeria
omppuhilloa (koska sitäkin sattuneesta syystä löytyy jaettavaksi saakka)
kanelia

Voi ja sokeri vatkataan.
Lisätään muna. Jauhot sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Jätin tarkoituksella taikinan löysäksi, helpompi lusikoida.. ei tarvi liata käsiä ;)

Omppuhillo levitetään piirakkataikinan päälle, sen päälle omput.
Omenoiden päälle sirotellaan kanelia reippaalla kädellä.
Loput täytteet sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan omppulohkojen päälle.
Ja tietty vielä hieman kanelia.

Paistoin 175 asteessa 45min. Herkkua tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti