perjantai 2. elokuuta 2013

Mustikka-Marenkipiirakka

*NAM*
 
150g voita
1dl sokeria
1 muna
1½dl vehnäjauhoja
1½dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
2dl kermaviili
½dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
½-1 dl marjoja (esim. mustikka / puolukka / vadelma)

Sekoita taikinan ainekset keskenään (ei ole pakko vatkata voita ja sokeria, mutta niin tekemällä taikinasta tulee hieman kuohkeampi).
Levitä seos voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele päälle marjat ja kaada kermaviiliseos pinnalle.
Paista 200 asteessa 30-40min, kunnes taikina reunoilta on sopivan ruskeaa.
 
Paistumista odotellessa valmista marenki:
3 valkuaista
1dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
 
Erottele valkuaiset kulhoon ja kaada sokeri joukkoon. Vatkaa napakasti reipas 5min, kunnes vaahtoon jää 'huippuja', ja vaahto pysyy kulhossa, vaikka kaadat kulhon ylösalaisin.

 Pursota kuuman, kypsyneen piirakan päälle marenkihuippuja.
Laita vielä hetkeksi uuniin alatasolle. Ja seuraa koko ajan vieressä tarkkana, marenki palaa nopeasti. Vain muutama minuutti riittää.
Valmiin piirakan päälle laitoin tuoreita mustikoita.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti