sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Gluteeniton mustikkapiirakka

 
 
Pohja:
100g voita
1,5dl sokeria
1,5dl piimää
1 muna
2dl gluteenittomia jauhoja
1tl soodaa
1rkl vaniljasokeria
 
Pinnalle mustikoita sopivasti, päälle ripottele muscovadosokeria maun mukaan.
Jos mustikat on jäisiä, ripottele perunajauhoja hieman päälle nestettä imemään.
 
Täyte:
2dl kermaviiliä
1dl sokeria (jos mustikoita sokeroit kunnolla, vähennä tätä määrää)
1 muna
1rkl vaniljasokeria
 
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää piimä ja muna. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää taikinaan.
Levitä taikina pellille. (tai jos haluat paksut reunat, niin isoon piirakkavuokaan).
Kaada mustikat pinnalle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää päälle.
Paista 175 asteessa (en huomannut katsoa aikaa, mutta noin 30-50min.. kunnes on sopivasti ruskettunut).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti