sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Appelsiinikrokantti juustokakku

 
Täyteläistä, kahvin kanssa täydellisyyttä hipovaa..
Taustalta hiipii hienoinen viskin maku sekoitettuna appelsiinikrokanttiin...ja tietenkin SUKLAASEEN!!

 
Reseptiä teille hyvän päälle ymmärtäville, sekä itselleni seuraavaa kertaa varten (toivottavasti pian).
Pohjan tein gluteenittomaan keksiin. Tässä on yhdistelmä kolmea eri reseptiä ja vieläkin mielestäni taikinavaiheessa jotain puuttui. Ja se oli viski. Yllätys... Nyt on perfect :)
Halutessaan voi viskin toki jättää pois, siinä tapauksessa lisää hieman sitruunamehun määrää makua tuomaan.
 
Jos kakkua syövät myös lapset, kuten tässä tapauksessa, niin alla olevasta ohjeesta poiketen laitoin viskin veden joukkoon kuumenemaan, ja sekoitin siihen liivatteet. Näin alkoholi haihtuu pois.
Yhteismäärä nesteelle oli n.0,7dl.
 
200g suklaakeksiä
75g voita
 
Täyte:
7dl kermaa
400g appelsiinikrokantti suklaata
400g philadelphia maust. tuorejuusto
½dl tomusokeria
muutama tippa vanilja-aromia (vaihtoehtoisesti 2tl vaniljasokeria)
6 liivatelehteä
½dl vettä
"loraus" viskiä. Eli maun mukaan.
muutama tippa sitruunamehua.
 
Sekoita pohjamassa tasaiseksi ja levitä irtopohjavuoan reunojen sisään suoraan tarjoiluastian pohjalle.
Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
(käytin 28cm vuokaa, juuri passelin kokoinen tälle massalle)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, sekä vanilja-aromilla maun mukaan.
Sulata suklaa juoksevaksi.
Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.
Kuumenna vesi ja sitruunamehun tipat ja sekoita siihen hyvin liotetut liivatelehdet.
Kaada seos ohuena norona tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Lorauta pullosta viskiä makusi mukaan.
Lisää lopuksi kermavaahto joukkoon. (p.s. älä lisää viskiä suoraan kermaan, ettei juoksetu).
Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle.
Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Tai jos tarjoilet myöhemmin, niin pakastaminenkin onnistuu.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti