sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Persikka hyydykekakku

Herkullinen hyydykekakku, nyt muistin ottaa kuvankin tästä:
 

Pohja:
3 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vaniljajogurttia
¾dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½prk ( pieni ) säilykepersikkaa
1dl kuohukermaa

Kuorrute
1prk hedelmäpilttiä
2 liivatetta
2rkl persikan säilykelientä
persikkaviipaleita
Murenna keksit pieniksi muruiksi ja sekoita voi joukkoon. Vuoraa leivinpaperille irtopohjavuoka ja taputtele keksiseos tasaisesti pohjalle. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja jogurtti tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sulata liivate siihen. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Paloittele persikat pieniksi kuutioiksi ja lisää tuorejuustoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna persikan liemi kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää piltti, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi ennen koristelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti