sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Täydellisyyttä hipova mustikkainen New York cheesecake

Tykkäsin! Tykkäsin niin paljon, etten enää laita niin paljon painoa täydellisen juustokakun etsinnälle. Vieläkin haen sitä oikeaa, mutta tämä liippaa jo todella läheltä ja teen takuulla uudelleen.
Ohjeesta kiitoksen blogiin Vaaleanpunainen nonparelli, josta reseptin löysin.


 
VALKOSUKLAINEN NEW YORK CHEESECAKE
Pohja:
300 g Digestive keksejä

150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)

600 g tuorejuustoa (Philadelphia)

1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa (Valio)

200 g ranskankermaa

3 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

200 g valkosuklaata

1 ½ dl pakastemustikoita
1. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.

3. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana.
5. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.

1 kommentti:

  1. Koska meillä on sama maku, niin tätä täydellisyyttä hipoavaa kakkua pitää lomalla tehdä. Vielä kun saisin sinut kaffeseuraksi <3

    VastaaPoista