lauantai 4. lokakuuta 2014

Mokkapalat


Tämä ohje on suoraan kopsattu Pullantuoksuisen kodin blogista, jonne se oli kopioitu Hesarista. Mutta oli sen verran herkkua, että piti liittää tännekin.
4v poika nämä oikeastaan leipoi, kerroin vain, mistä pussista otetaan ja kuinka paljon.
Pohjasta tulisi oikeasti kuohkeampi, mutta en tohtinut mennä sörkkimään, kun uhma-ikäinen ITSE päättää tehdä kerrankin jotain hyödyllistä.. 
 
                                                                               Pohja:
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl (75ml) vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1. Sulata rasva ja laita jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen.
4. Sekoita joukkoon voisula.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile vaikka vielä kakkutikulla, ettei taikinaa jää tikkuun. (voit paistumisen aikana valmistaa kuorrutteen)
7. Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon pitäen kattilaa hellalla edelleen. Sekoittele vispilällä seosta kunnes se on sileää. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää siihen vaikka vielä 1tl maitoa tai lisäloraus kahvia. Pidä seos lämpimänä hellalla levittämiseen asti ja sekoittele välillä pohjaa odotellessa. (Jos haluat löysempää kuorrutetta, voit vähentää myös tomusokerin määrää tai laittaa vaikka kahvia enemmän.)
8. Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja valuta kuorrutetta kattilasta tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle - levitä loput seoksesta nuolijalla. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ripottele heti nomparellit pinnalle.
9. Paloittele jäähtyneenä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti